Masaža

 

MEDICINSKA MASAŽA
Tajnu opuštanja bolnih mišića znali su već sportaši u antičkoj Grčkoj i Kini. Danas je medicinska masaža nezaobilazna u rehabilitaciji i regeneraciji tijela. Različitim tehnikama primjenjivanim na mekim tkivima poput fiksnog pritiska, kliznih pokreta, frikcije, vibracija i kompresije, postiže se koristan učinak na cjelokupni mišićno-skeletni, cirkulacijski, limfni i živčani sustav. Smanjenjem napetosti mišića vraća se fleksibilnost, reduciraju se bolovi, stimulira se sustav za eliminaciju štetnih tvari, otpušta se stres. Medicinska masaža korisna je ljudima svih dobi i profesija.

 
  SPORTSKA MASAŽA
Razvijena je kao priprema sportaša za optimalni performans. Zbog regularne aktivnosti i treninga, sakuplja se stres i napetost u mišićima, tetivama, ligamentima i zglobovima.  Ovom masažom terapeut se fokusira na određene dijelove tijela koji se previše koriste kroz repetitivne i često agresivne pokrete povezane s određenim sportom ili poslom. Masaža se radi u kombinaciji s istezanjem, pritiskom  trigger točaka,  miofascijalnim radom i limfnom drenažom. Pomaže u prevenciji ozljeda ali i nakon jer smanjuje zamor mišića, pojačava cirkulaciju, fleksibilnost i izdržljivost.
 
  MIOFASCIJALNA MASAŽA
Pristup radu s fascijama otkrio je Andrew Taylor Still, otac osteopatije, u 19. stoljeću. Nazvana još i Miofascijalna relaksacija popularizirana je 1960.godine radom Roberta Warda. Fascija je vezivno tkivo, vrlo tanko, čvrsto ali elastično, koje obavija, štiti i podupire gotovo sve strukture u tijelu: žile, živce, sve organe, kosti i mišiće. Specifičnost fascije je njena viskoznost i neprekinutost od glave do pete. Pri stresu, traumama ili ozljedama, fascija otvrdne, postane nefleksibilna i ponekad se zalijepi pa je terapeut laganim pritiskom opušta i isteže, utječući time i na strukture ispod nje. Ovo je jedna opuštajuća, ugodna metoda kod koje se ne koriste ulja.
 
  LIMFNA DRENAŽA
Ručna limfna drenaža je specifična masažna tehnika kojom se potiče bolji protok limfe, tekućine između svih staničnih tkiva. Prijenos hranjivih tvari u stanice te odvod otpadnih tvari, ponekad je usporen ili čak blokiran pa se ta tekućina pročišćena kroz limfne čvorove sporije vraća u cirkulaciju preko limfnih vodova. Limfa nema svoju pumpu poput srca već ovisi o unutarnjim kontrakcijama tkiva poput pulsiranja krvnih žila, peristaltike crijeva, gibanja mišića. Limfnom se drenažom nježnim, ritmičnim pokretima stimulira čišćenje i regeneracija organizma,  smanjuju se otekline, opušta se živčani sustav.
 
  RELAX MASAŽA
Cilj ove masaže je da vas potpuno opusti tako da zaboravite da stres postoji. Pokreti koji se izvode su spori i ritmični, a pritisak je  ugodan i bezbolan. Pritiskom se ne želi utjecati na razbijanje „čvorića „ u mišićima već se stimulira parasimpatički živčani sustava koji opušta i regenerira tijelo, smanjuje krvni tlak, dok  pojačava rad limfnog sustava za uklanjanje otpadnih tvari.
Fizioterapija je zdravstvena profesija koja osigurava i pruža usluge ljudima s ciljem razvoja, održavanja i obnavljanja maksimalne pokretljivosti uz usavršavanje kvalitete kretanja te funkcionalnih mogućnosti tijekom cijelog ljudskog vijeka.
Fizioterapeut je zdravstveni stručnjak koji upravlja procesom fizioterapije. Radi s osobama svih dobi kako bi održao i poticao zdravlje i kako bi podržao restituciju funkcije i samostalnost kada pojedinci imaju probleme izazvane bilo kojim poremećajem koji se odražava na sustav za pokretanje i/ili onesposobljenost koja je proizvod tih poremećaja.
Fizioterapeutska procjena se odnosi  na procjenu posture, pregled aktivnih i pasivnih pokreta,  testova sa otporom, specijalnih testova, funkcionalnom procjenom, palpacijom  neuroloških testova. Nakon fizioterapijske procjene izrađuje se plan i program fizioterapije  ili preporuka za određeni model vježbanja.
 
 

REFLEKSOTERAPIJA
Refleksologija je drevna praksa još iz egipatske kulture 2330. godine prije Krista. Razvoj refleksologije kakvu danas znamo temelji se na istraživanjima Eunice Ingham s početka 20. stoljeća. Princip je da su stopala i šake podijeljene na refleksne zone koje zrcale stanje unutarnjih organa i žlijezda. Kada spojimo dva stopala zajedno, ona čine trup ljudskog tijela. Nožni prsti su glava i vrat, jastučići prsni koš, želudac i crijeva nalaze se u donjoj polovici tabana, a područje zdjelice je oko pete. Zone su živcima povezane sa svim organima i tkivima u tijelu. Različit intenzitet pritiska na određene točke izuzetno povoljno djeluje na živčani sustav, na opuštanje, a time je poticaj prirodnom tjelesnom mehanizmu samoozdravljenja.

 

MASAŽA FOTO GALERIJA

 


Copyright © 2016. All Rights Reserved.